Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Dos focs forestals cremen 47 hectàrees a Mas Aragó

 

Dos incendis forestals en només tres dies han cremat 47 hectàrees a la zona de Mas Aragó i el camí de les Ordes, al terme d'Aiguamúrcia. El dijous 15 de maig es va declarar prop de la zona coneguda com la Planeta, al Pont d’Armentera, un foc que va calcinar 40 hectàrees -34 de vegetació forestal i 6 d'agrícola-. El nucli poblat més proper al foc ha estat la urbanització la Planeta, del Pont, tot i que en cap moment s’ha hagut de desallotjar ningú. L’Ajuntament d’Aiguamúrcia va activar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) davant de la situació creada pel foc i Protecció Civil de la Generalitat també va posar en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

 

Segons els Agents Rurals, una negligència en una crema agrícola hauria estat el detonant de l'incendi que va començar a cremar el migdia. El causant va ser identificat el mateix dia i tenia autorització administrativa per fer foc, però les flames es van propagar per una negligència quan cremava branques. Ell mateix va trucar als bombers.

 

Els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat el foc a les 18:45 hores i a les 20:00 hores com a controlat. Hi van arribar a treballar 7 mitjans aeris i 27 dotacions terrestres i en alguns moments de la tarda es va haver de tallar la circulació de la carretera TV-2142 i la C-37. Diversos vehicles d'extinció i comandament d'ADF Penedès es van sumar a les tasques d’extinció de l’incendi. Un cop controlat, durant tota la nit han estat remullant la zona cremada una desena de dotacions terrestres.

 

Nou foc dissabte

 

Poc abans de les dues del migdia del dissabte 17 de maig es va declarar un nou incendi a la mateixa zona que dijous ja va cremar un incendi, afectant zona forestal i de Vinyes les Ordes. Hi van treballar dotze mitjans terrestres i sis aeris i un quart de quatre es va donar per estabilitzat i a les cinc, per controlat. La carretera TP-2142 va quedar tallada per tal de poder deixar treballar els Bombers de la Generalitat. Els Agents Rurals calculen en set hectàrees més la zona cremada.