Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia aconsegueix una subvenció dels Plans de foment territorial del turisme

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia millorarà la mobilitat del nucli de Santes Creus gràcies a l’atorgament d’una subvenció provinent de la convocatòria per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme per part del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

La subvenció concedida , per import de 300.062,26 euros, cobreix el 60% del cost total del projecte pressupostat en 500.103,77 euros. La diferència es vol acabar de cobrir amb fons Leader, a través de la convocatòria a la qual s’hi poden presentar les administracions públiques.

 

El projecte que va presentar l’Ajuntament d’Aiguamúrcia inclou les següents actuacions:

 

-Creació d’un nou aparcament de visitants.

 

-Reestructuració dels aparcaments del carrer Pau Casals.

 

-Adequació i millora de la connexió de l’aparcament existent.

 

-Millora de l’accessibilitat a través del carrer Pere el Gran.

 

Aiguamúrcia és l’única població de la demarcació tarragonina que ha obtingut aquesta subvenció. D’acord amb el que preveien les bases reguladores, s’han concedit un total de 17

ajudes, el total de crèdit disponible, a projectes presentats per ens locals, consorcis o consells comarcals que tenen com a prioritat afavorir la destinació apostant per una diversificació de la oferta i aconseguir una millor experiència turística per part dels visitants . Són diners procedents de la taxa turística que des de l’any 2012 recapta la Generalitat.

 

Hi ha hagut un total de 113 sol·licituds i el projecte d’Aiguamúrcia ha aconseguit el vuitè lloc en la valoració. L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí, ha destacat la solidesa del projecte, realitzat per l’arquitecte Carles Brull, i que ha permès estar entre els que han aconseguit la subvenció. Bartolí assenyala la importància de la posada en valor de tot el monument al complet amb la mobilitat dels veïns i veïnes del poble. L’alcaldessa ha recordat que el recinte monacal comença a la plaça de Santa Llúcia i que dins s’hi pot trobar una de les poques places barroques de Catalunya, on des de fa uns mesos no s’hi pot aparcar.

 

Per la seva banda, el secretari d’Empresa i Competivitat, Pere Torres, ha destacat que aquest projecte permetrà la transformació física de l’espai per millorar l’oferta turística i es notarà molt quan estiguin acabades les actuacions, l’octubre de 2015. Torres ha indicat que no s’han volgut fraccionar els ajuts sinó concentrar-los en els millors projectes. D’aquí a un any i mig hi haurà una nova convocatòria.