Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Aiguamúrcia, protagonista del programa de TV3 ‘Divendres’

La plaça de Sant Bernat de Santes Creus es convertirà els propers 7 i 8 de gener en un plató televisiu. Aiguamúrcia és el protagonista del programa de TV3 Divendres, que reemprèn la seva emissió després de l’aturada nadalenca .  Els que volgueu venir a veure com es desenvolupa el programa us esperem a les quatre de la tarda del dimecres 7 i el dijous 8 a la plaça de Sant Bernat.

 

Espartac  Peran i el seu equip s’instal·laran allí durant dos dies per donar a conèixer diferents aspectes del municipi de l’Alt Camp, des del punt de vista patrimonial, cultural i gastronòmic.El divendres 9 de general, el programa s’emet només des dels estudis de Televisió de Catalunya i un autobús hi portarà als veïns i veïnes que vulguin assistir com a públic. Els interessats poden trucar a l’Ajuntament al telèfon 977 63 83 01 en horari d’oficina.

  

 

Els continguts

 

El dimecres 7 en Màrius Serra farà la seva secció “Paraules en ruta” i analitzarà com parla la gent de Santes Creus. També parlaran de la plaça de Sant Bernat Calvó, la plaça barroca més antiga de Catalunya i de cuina monàstica i es podrà veure en directe com es fan les neules. Coneixerem en Pitu Cunillera, mestre  sabater i en Jaume Satorras, mestre ceramista, que ensenyarà les reproduccions de diversos elements representatius del monestir. També es tractarà la Cuina del calçot i del vi. Parlaran d’aquest aliment, i de com es cuina i es menja tradicionalment a Tarragona i com ha de ser una bona calçotada i de la tradició vinícola d’Aiguamúrcia, i dels vins que s’elaboren als diferents cellers del municipi. El dijous 8 es farà una visita en directe el Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus.

 

Divendres emet actualment la seva sisena temporada després d’haver arribat a les 1.000 edicions com a programa líder de les tardes a la cadena autonòmica. El format està dividit en una primera part des de plató conduïda per Xavi Coral, amb seccions setmanals, i una segona part on Espartac Peran va de ruta per les poblacions catalanes, en aquest cas per Aiguamúrcia.