Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Comencen les obres a les antigues escoles de les Pobles

S’han iniciat les obres de condicionament de les antigues escoles de Les Pobles per convertir-lo en local per a l'Associació de dones Flor d'Ametller, com a consultori mèdic i com a farmàcia. També es facilita l’accés de vehicles. Fins fa poc les antigues escoles actuaven com alberg de temporers, però causa de la mecanització de la verema, cada vegada era menys necessari aquest ús.Una de les primeres decisions que va prendre l'actual equip de govern va ser deixar que l'Associació de Dones ocupés una de les sales d'aquest espai, a la qual cosa s'havia negat l'anterior alcalde.

 

Properament es condicionarà també l'exterior de l'edifici amb nous elements al parc infantil, ja que els que els actuals estan en molt mal estat i l'equip de govern no vol deixar un parc en males condicions.

 

Aquestes obres es poden finançar amb la recuperació amb el traspàs de la farmàcia del municipi, ja que l’Ajuntament recuperarà la inversió inicial que va fer a la farmàcia dels baixos de l'edifici de l'ajuntament fa 30 anys, quan s’hi va establir la nova farmacèutica i se li van pagar les obres de condicionament del local des de l'ajuntament i del pis que ha estat ocupant durant aquests anys amb l’objectiu que pogués instal·lar-s’hi.

 

Recordem que la farmacèutica del municipi, que gestiona la farmàcia de Santes Creus i les farmacioles del Pla de Manlleu i de Les Pobles -Elvira Loma-, va decidir traspassar la farmàcia a través del col·legi de farmacèutics a la que serà la nova farmacèutica -Roser Pulido.-

 

Recuperació del pis de la farmacèutica

 

L'Ajuntament recuperarà també el pis que ocupava la farmacèutica per a venir-hi de vacances, ja que des de feia uns anys ella s'havia establert a Valencia, la seva terra natal, i tenia dependentes a la farmàcia. La recuperació d’aquest pis permetrà que els actuals despatxos de l’ajuntament que es van haver d'ubicar a l'antiga sala de plens puguin traslladar-se a aquest espai, situat enmig de les dependències municipals, i que l'antiga sala de plens torni a tenir aquest ús i altres que havia tingut tradicionalment -espai de reunions, de cerimònies-. Recordem que la sala de plens és l'espai més emblemàtic i majestuós de l'antic Palau de l'Abat.