Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Vols mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència al teu domicili?

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, a través d’àrea de Medi Ambient, ofereix a la ciutadania la possibilitat de mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència en domicilis particulars. La mesura s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Consell Comarcal i el Centre de telecomunicacions i tecnologies de la informació (CTTI) de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat, dins el projecte de la Governança Radioelèctrica. Fruit d’aquest acord, el Consell Comarcal disposa temporalment d’un equip per mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència en punts sensibles de la comarca de l’Alt Camp, que ara s’obre a domicilis particulars, a petició de les persones interessades.

 

Un dels objectius de la Governança Radioelèctrica és la transparència amb la ciutadania respecte els nivells d’exposició a camps electromagnètics de radiofreqüència, per tal d’ajudar a minimitzar la percepció del risc que una part de la ciutadania té respecte la possible relació entre l’exposició al camp electromagnètic de radiofreqüència i la salut.

 

Des del mes de novembre de 2014, tècnics de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, estan realitzant les mesures de camps electromagnètics de radiofreqüència en els diferents llocs sensibles - llars d’infants, centres de salut i hospitals, centres d’educació, parcs públics i les residències o centres geriàtrics - que es van consensuar amb el CTTI. Al lloc web de la Governança Radioelèctrica es poden consultar les mesures realitzades: http://governancaradioelectrica.gencat.cat.

 

A partir d’ara, el Consell Comarcal iniciarà les mesures als domicilis particulars dels ciutadans de la comarca de l’Alt Camp que ho sol·licitin. Els ciutadans interessats en demanar-ho cal que formalitzin la sol·licitud de mesura del camp electromagnètic en domicilis particulars i la presentin al Consell Comarcal de l’Alt Camp, ja sigui presencialment (c/Mossèn Martí, 3; 43800 Valls) o telemàticament, com a document adjunt de la instància genèrica, a través de la Seu electrònica del Consell Comarcal de l’Alt Camp (https://seuelectronica.dipta.cat/altcamp/)

 

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 29 de maig de 2015 i, atès que disposarem de l’equip de mesura cedit fins a finals de juny del 2015, les mesures es realitzaran per ordre d’entrada de la sol·licitud durant el mes de maig i juny de 2015.