Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Treballs per a la prevenció d’incendis forestals a la urbanització Mas d’en Parès

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia ha portat a terme una sèrie de  treballs durant aquests mesos de desembre, gener i febrer a la urbanització Mas d'en Parès amb l’objectiu de prevenir incendis forestals. S’ha comptat amb una subvenció per a franges forestals pel voltant d’urbanitzacions de la Diputació de Tarragona. El tros de franja que s’ha fet es va escollir per ser el de més elevat risc d’incendi.

 

L’àmbit d’actuació de la franja té una amplada de 25 metres, una llargada d’un quilòmetre i una superfície de 2,5 hectàrees. L’empresa que ha realitzat l’actuació ha estat Corriols i riberes SL, molt vinculada a la zona i amb molta experiència.

 

Les tasques realitzades han estat:

• Aclarida de peus, tallant tots els peus de pi blanc i deixant les alzines.

• Poda de capçada: amb l’objectiu d’evitar el risc de foc s’han tallat les branques baixes.

• Estassada de sotabosc: per trencar la continuïtat horitzontal s’ha desbrossat el sotabosc deixant les espècies de menor inflamabilitat i amb un port més gran.

•Eliminació i trituració de restes.

 

 

També s’ha netejat de restes la zona de l’interior de la urbanització, que va patir un incendi la primavera passada. Es preveu continuar la franja de prevenció d’incendis en properes actuacions, de forma que, amb un parell d’anys més d’intervenció a fons, solament s’hagin de fer després treballs de manteniment.