Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Regulació de l’accés del trànsit al recinte monacal de Santes Creus

Barrera d'accés al recinte monàstic

 

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia ha instal·lat una tanca a l’entrada del recinte monacal que restringirà el trànsit a la gent de fora del municipi. La finalitat d’aquesta mesura, de la qual han estat informats els veïns i les veïnes, és fer compatible la coexistència entre el conjunt monumental de Santes Creus i les necessitats del veïnat del poble de Santes Creus. Aquesta mesura anirà acompanyada d’altres accions que es portaran a terme en un breu període de temps: senyalització de la totalitat del conjunt monumental des de la primera entrada, instal·lació de bancs i elements embellidors a les places, senyalització de l’aparcament municipal, es canviaran senyals i papereres, prohibició de l’aparcament a la plaça Sant Bernat...

 

Des del govern municipal s’és conscient que la tanca instal·lada no és la mesura més adient estèticament per un monument de la categoria de Santes Creus, però si que és una solució assequible i que contribuirà a la tan desitjada revalorització de tot el conjunt monumental. Esperem que la col·laboració que encetarem amb la Generalitat en l’elaboració del pla director de Santes Creus -segons es va acordar en la visita realitzada per l’Ajuntament al Conseller de Cultura, Ferran Mascarell- permeti en un futur prendre mesures més estètiques. La tanca instal·lada, en no ser una instal·lació definitiva permet replantejar la seva ubicació. La instal·lació està controlada amb les càmeres de videovigilància i connectada a un servei de 24 hores que s’obrirà en cas d’emergència.

 

L’obertura de la tanca es farà mitjançant un adhesiu que s’ha de posar al vehicle. Cada adhesiu anirà lligat a una matrícula que ha d’estar registrada a l’empresa encarregada de gestionar la instal·lació. Aquests adhesius es van repartir durant el mes de març a un preu d’un euro. Les reposicions i altres casos seran a preu de cost, és a dir, a 3 euros. Totes les persones que tinguin un habitatge dins del recinte monacal i tots els cotxes que paguin l’impost municipal a Aiguamúrcia podran aparcar tan a la plaça de Santa Llúcia com a la plaça de Jaume el Just. Altres casos que es plantegin s’estudiaran i s’aniran decidint en les juntes de govern.

 

L’objectiu d’aquesta mesura és treure la gran pressió que suposa que tots els visitants de Santes Creus puguin accedir amb cotxe al que havia estat la clausura del monestir i a la vegada facilitar l’accés als serveis bàsics que estan ubicats dins del recinte als habitants del municipi.