Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Es reposa el pont de la Palanca del Pla de Manlleu

Aquest dissabte 6 de juliol ha quedat reposat el pont de la Palanca del Pla de Manlleu, que permet travessar la riera de Marmellar. Aquest pont havia quedat malmès després d’una riuada fa uns 15 anys. Inicialment el pont només tenia barana a un dels costats i ara, amb la reparació i millora, s’ha dotat de barana als dos costats i amb més “travessers” per donar-li major seguretat, així com la reparació de tota la seva estructura i la col·locació d’un terra antilliscant d’alumini.

D’aquesta manera, el Pla de Manlleu torna a comptar amb un element singular d’aquest nucli i què es trobava en la memòria de gairebé tots els seus habitants. Des dels més grans, que l’utilitzaven habitualment per anar i tornar del nucli del Pla de Manlleu, a peu, des de masies properes, fins a generacions més properes que hi havíem passat bones estones, ja que es troba sota mateix d’un gran roure que proporciona una ombra boníssima a l’estiu. Per aquest motiu, fa uns anys s’hi va crear una petita àrea de lleure, amb la col·locació d’un parell de taules i una tanca de fusta per donar-li una certa protecció.

Un altre aspecte important és la seva proximitat al nucli que fa que amb una petita caminada, s’hi pugui arribar sense problemes i amb nens petits. Amb el pont al seu lloc, s’evita haver-hi d’anar per la carretera en un tram especialment perillós que feia que molta gent s’ho repensés.

Molts visitants el primer cap de setmana

Tot i que pugui semblar que aquest element (pont, passarel·la, viaducte), que no sabria si denominar com a històric i/o popular, sigui de poca entitat, no hi ha dubte és que es de notable importància pels habitants del Pla de Manlleu. Només cal dir que des de la seva reposició, el migdia de dissabte, sense fer-ne cap publicitat, ha corregut la veu i en aquest primer dia i l’han visitat entre 50 i 100 persones. La majoria d’elles, per recordar la seva joventut i molts que han volgut que els seus fills hi passessin, tal com ho havien fet ells ara ja fa anys. Segurament abans d’una setmana ja hi haurem passat tots els veïns i molts visitants.