Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

La plaça Sant Bernat de Santes Creus, lliure de cotxes

La plaça de Sant Bernat de Santes Creus ja llueix una nova imatge, lliure de cotxes. L’Ajuntament d’Aiguamúrcia ha pres aquesta decisió amb l’objectiu de potenciar el conjunt monumental del monestir de Santes Creus i treure la gran pressió que suposa que tots els visitants puguin accedir amb cotxe en el que havia estat la clausura del monestir i a la vegada facilitar l’accés als serveis bàsics que estan ubicats dins del recinte als habitants del municipi. És la primera de diferents mesures i accions per a revaloritzar el conjunt monacal de Santes Creus, per les quals es comptarà amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

 

A la plaça de Sant Bernat s’hi han instal·lat jardineres, fabricades a mida amb acabat antiquari i amb esparragueres plantades. S’ha escollit l’esparraguera perquè és autòctona i de fàcil manteniment. La plantació l'ha fet l'empresa CESPA sota la direcció de Jaume Marlès, aprofitant que aquests dies s'estava portant a terme per part de la mateixa empresa i sota la mateixa direcció els treballs de recuperació de l'Albereda Vidala

 

A partir d'ara no es podrà aparcar a la Plaça i els aparcament alternatius seran la plaça de Santa Llúcia i la plaça de Jaume el Just i només per a veïns i veïnes. En pocs dies es posarà en funcionament la tanca que permetrà entrar al conjunt monumental –que s’inicia a la plaça de Santa Llúcia- només els vehicles dels residents. La finalitat d’aquesta mesura, de la qual han estat informats els veïns i les veïnes, és fer compatible la coexistència entre el conjunt monumental de Santes Creus i les necessitats del veïnat del poble de Santes Creus.

 

Cal recordar que fa un any es va signar conveni amb el Departament d’Interior per tal de cedir les competències als Mossos d’Esquadra, de forma que aquest cos podrà multar en cas que es cometin infraccions al terme d’Aiguamúrcia. Santes Creus es tracta d’un nucli conflictiu pel que fa al trànsit, ja que molts autocars i molta visitants no respecten els senyals, en ser un poble petit sense policia. Aquestes conductes provoquen problemes al veïnat.